نقش سولفات پتاسیم ساینوتک در سلامت و مقاومت گیاهان

نقش سولفات پتاسیم ساینوتک در سلامت و مقاومت گیاهان

آثار استفاده از سولفات پتاسیم ساینوتک در کشاورزی

پتاسیم یکی از عناصر اصلی مورد نیاز رشد گیاهان است که در کشاورزی باغی، زراعی و گلخانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. از کودهای پتاسیم‌دار مانند سولفات پتاسیم ساینوتک برای گیاهانی مانند گندم، سیب‌زمینی، ذرت، کلزا، آفتابگردان، انواع میوه‌ها، مرکبات، مغزها و گیاهان گلخانه‌ای استفاده می‌شود. گیاهان عمدتا پتاسیم را از ریشه دریافت می‌کنند. میزان پتاسیم موجود در گیاهان بر اساس نوع گیاه، مراحل مختلف رشد و اندام‌های مختلف گیاه با هم متفاوت است.

کود سولفات پتاسیم ساینوتک نقش مهمی در بهبود فعالیت آنزیم‌های مختلف گیاهان، تنظیم اسمزی گیاهان، حفظ تعادل میان یون‌ها، افزایش میزان فتوسنتز گیاه، متابولیزه کردن گونه‌های فعال اکسیژن، افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری، آفات و تنش‌های حرارتی و آبی، افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های غیرزیستی خارجی و در نهایت بهبود عملکرد رشد میوه و افزایش راندمان می‌شود. یکی دیگر از آثار مثبت استفاده از کود سولفات پتاسیم ساینوتک در کشاورزی، کمک به سنتز پروتئین‌های گیاهی است.

نقش سولفات پتاسیم ساینوتک در جذب فسفر

یکی از نقش‌های مهم کودهای پتاسیم‌دار در کشاورزی، کمک به افزایش جذب پتاسیم و فسفر توسط گیاهان است. بررسی‌های عملیاتی و تحقیقات علمی نشان داده است که استفاده از کود سولفات پتاسیم تا اندازه خوبی می‌تواند میزان فسفر جذب شده در بخش‌های مختلف گیاه را افزایش داده و موجب بهبود راندمان فرآیندهای کشاورزی شوند.

مقاله مرتبط:نحوه، مقدار و زمان مصرف کود سولفات پتاسیم ساینوتک

نقش سولفات پتاسیم ساینوتک در بهبود فتوسنتز

به عنوان مثال برای بررسی نقش سولفات پتاسیم ساینوتک در فیزیولوژی فتوسنتزی گیاه، سولفات پتاسیم می‌تواند جذب دی‌اکسید کربن توسط اندام‌های گیاه بویژه برگ را با باز کردن روزنه‌ها بهبود بخشد و این امر موجب افزایش مقدار کلروفیل خواهد شد. نتیجه این مساله، افزایش فعالیت آنزیم‌های مرتبط با فتوسنتز گیاهان و بهبود فتوسنتز محصولات است. استفاده از کود سولفات پتاسیم ساینوتک می‌تواند کلروفیل را در محصولات کشاورزی مانند برنج، ذرت، گندم، انگور، مرکبات، مغزها و … افزایش دهد.

آثار متقابل نیتروژن و پتاسیم در گیاهان

یکی از عوامل مهم در استفاده و اثرگذاری کود سولفات پتاسیم در کشاورزی، وضعیت تغذیه‌ای نیتروژن بویژه نحوه تامین آن برای گیاه است. در صورتی که نیتروژن به فرم آمونیومی برای گیاه تامین شود، بهتر از فرم نیتراته اثرگذاری خود را انجام خواهد داد. بنابراین استفاده از کود سولفات آمونیوم به جای اوره برای تامین نیتروژن مورد نیاز گیاهان عملکرد بهتری را نتیجه خواهد داد. افزایش یا تامین بیش از اندازه نیتروژن توسط کودهای نیتروژن‌دار برای گیاهان، اثر منفی در تجمع و جذب پتاسیم و فسفر در گیاه خواهد داشت.

نقش سولفات پتاسیم ساینوتک در خاک‌های شور مناطق خشک و نیمه خشک

شوری خاک یکی از معضلات اصلی در کشاورزی بویژه در مناطق خشک و نیمه خشک است. در خاک‌های شور بهره‌وری محصولات کشاورزی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و کاهش می‌یابد. استفاده از کودهایی مانند سولفات پتاسیم ساینوتک نقش مهمی در رفع شوری خاک و بهبود شرایط رشد گیاهان دارد. پتاسیم به دلیل نقش مهمی که در تنظیم اسمزی و افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنش‌ها دارد می‌تواند تا حد زیادی این چالش را رفع کند.

مطالعه بیشتر:”طراحی خط تولید کود سولفات پتاسیم ساینوتک

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.