نکات مهم خط تولید سولفات آمونیوم ساینوتک
همانطور که در مقالات پیشین ذکر شد، خط تولید سولفات آمونیوم ساینوتک از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که توجه به نکات کلیدی در هر بخش میتواند موجب تولید با راندمان مطلوب و تولید محصول سولفات آمونیوم با کیفیت و مطابق با استانداردها شود. از جمله بخشهای مهم خط تولید سولفات آمونیوم ساینوتک میتوان به پایپ راکتور و سیستم شارژ مواد به این راکتور، گرانولاتور واکنشی و کنترل جریانهای ورودی به این تجهیز و تنظیم پارامترهای سیستم اسکرابینگ اشاره کرد.
پکیج پایپ راکتور ساینوتک
در خصوص پکیج پایپ راکتور خط تولید سولفات آمونیوم ساینوتک، یکی از موارد مهم و حیاتی تنظیم جریانهای ورودی اسید سولفوریک، آمونیاک و محلول سولفات آمونیوم به پایپ راکتور، اختلاط کامل آنها در پایپ راکتور و در نهایت کنترل دمای واکنش در این تجهیز است. در صورتی که از ابزار دقیق مناسب مانند فلومترها و شیرهای کنترلی جهت تنظیم جریان مواد ورودی پایپ راکتور استفاده شود، واکنش خشن میان آمونیاک و اسید سولفوریک به آرامی و به صورت smooth انجام شده و در صورتی که طراحی قسمتهای مختلف پایپ راکتور به درستی انجام شود، اختلاط و جریانیابی مواد نیز داخل آن به صورت مطلوب خواهد بود.
پایپ راکتور به عنوان قلب خط تولید سولفات آمونیوم شناخته شده و نقش بسیار مهمی در راهبری خط تولید دارد. در این بخش ضمن استفاده از ابزار دقیق مناسب باید طراحی بهینهای برای پایپ راکتور انجام شود که شامل: طراحی بخش ورودی جریان مواد، بخش اختلاط اولیه، ترتیب اختلاط، طول مسیر جریانیابی و واکنش مواد، انتخاب متریال مناسب برای راکتور و جلوگیری از کانالزنی مواد اولیه در داخل پایپ راکتور است به طوری که بتوان در شرایط rate off مختلف عملکرد مطلوبی را از راکتور شاهد بود.
مطالعه بیشتر:”آشنایی با خواص کود سولفات آمونیوم و سولفات پتاسیم“
گرانولاتور واکنشی ساینوتک
گرانولاتور واکنشی دیگر تجهیز مهم در خط تولید سولفات آمونیوم است. مول دوم آمونیاک در این تجهیز به خط تزریق میشود و لازم است تا شرایطی فراهم شود که علاوه بر جلوگیری از فرار گاز آمونیاک از داخل محفظه گرانولاتور، واکنش آمونیاک با سولفوریک اسید به طور کامل انجام شده و هیچ ماده بیسولفاتی (Bi Sulfate) باقی نماند و سولفات آمونیوم تشکیل شود. همچنین عملیات گرانول شدن ذرات سولفات آمونیوم نیز در این مرحله اتفاق میافتد. بنابراین تنظیم پارامترهای مهمی چون نحوه ورود مواد از پایپ راکتور به گرانولاتور، میزان جریان برگشتی مواد جامد برای ایجاد بستر مناسب تولید، نحوه و محل تزریق آمونیاک، نحوه و محل تزریق آب و مشخصات ابعادی تجهیز از جمله مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.
سیستم اسکرابینگ ساینوتک
سیستم اسکرابینگ یکی دیگر از بخشهای مهم خط تولید سولفات آمونیوم است که نکات کلیدی و مهمی در خصوص بهینهسازی شرایط تولید دارد. این سیستم وظیفه جذب گازها و غبارات جامد موجود در تجهیزات خط تولید، جلوگیری از ورود این مواد به محیطزیست و بازچرخانی آنها در فرآیند را بر عهده دارد. دقت در پارامترهای طراحی ونتوریها و اسکرابرها، استفاده از ابزارها و تجهیزات مناسب برای کنترل دما و pH محلولهای تولید شده و همچنین طراحی بهینه سیستم پایپینگ از جمله نکات مهم در قسمت اسکرابینگ خط تولید سولفات آمونیوم است.
نکات مهم خط تولید سولفات پتاسیم ساینوتک
خط تولید سولفات پتاسیم ساینوتک از چند بخش اصلی تشکیل شده است. اولین بخش که قلب کارخانه محسوب میشود، راکتور اصلی واکنش یا به عبارتی کوره مانهایم است که واکنش اصلی میان اسید سولفوریک و کلرید پتاسیم در داخل آن انجام میشود. بخش دیگر مربوط به برجهای جذب یا پکیج اسکرابینگ گاز HCl است. این دو بخش مهمترین قسمتهای کارخانه سولفات پتاسیم هستند که کنترل و بهینهسازی پارامترها در این بخشها تاثیر قابلتوجهی بر تولید با کیفیت و کمیت مناسب و راندمان بالا دارد.
کوره مانهایم ساینوتک
کوره مانهایم قلب کارخانه سولفات پتاسیم ساینوتک است. مواد اولیه به طور کامل در این کوره شارژ شده و واکنش اصلی در آن انجام میشود. طراحی بهینه قطر و ارتفاع کوره، انتخاب متریال نسوز مناسب برای دیوارههای کوره به منظور ایجاد مقاومت در برابر دمای بالا (تا 600 درجه سانتیگراد) و مقاومت در برابر خوردگی ناشی از گازهای کلریدی خورنده موجود در محیط، طراحی نازلها و محلهای ورود مواد اولیه به کوره، انتخاب همزن مناسب، طراحی دقیق بستر واکنش مواد و نحوه خروج محصول از کوره از جمله نکات مهم در خط تولید سولفات پتاسیم محسوب میشود. همچنین افزودنیهای مورد نیاز برای بهینهسازی واکنش نیز از دیگر عوامل موثر در این تجهیز است.
پکیج اسکرابینگ ساینوتک
پکیج اسکرابینگ ساینوتک با هدف جذب کامل HCl تولیدی در حین واکنش میان اسید سولفوریک و کلرید پتاسیم در کوره مانهایم طراحی و اجرا میشود. واکنش میان اسید سولفوریک و کلرید پتاسیم منجر به تولید دو محصول شده که یکی محصول اصلی سولفات پتاسیم و دیگری محصول جانبی اسید کلریدریک است. از جمله نکات مهم در طراحی این قسمت از خط تولید، انتخاب متریال مناسب برای مقاومت در برابر خوردگی ناشی از گازهای کلریدی و گوگرد احتمالی موجود در ترکیب گاز خروجی کوره مانهایم است. همچنین طراحی تعداد مراحل جذب از جمله عواملی است که جذب گازهای کلریدی و تولید اسید کلریدریک را بهبود میبخشد. در نهایت میزان گاز HCl خروجی از استک نهایی پکیج اسکرابینگ باید بر اساس حد مجازهای زیستمحیطی تعریف شده باشد.